bu blacklistlerin çoğu yabancı siteler için dizayn edilmiş.türkçe siteler için kapsamlı bir filitre yok zannedersem.olsaydı tadından yenilmezdi walla :)
-Teşekkürler kullanışlı ve güzelmiş..
-Trafik çoğaldıkça bişey aklıma geldi, acaba diyorum daha yüksek (windows da çözünürlük diye öyle söylenir ya hani) karakter ekranı ile izleyebilsek ne güzel olurdu diye.
-Ben genelde Putty kullanıyorum, onda göremedim böyle birşey..
-Acaba denedinizmi, ne önerebilirsiniz böyle birşey için?
Arkadaşlar sırasıyla pachleri silip reboot edip tekrar yükleyip reboot edip update ettikden sonra fuller fulu çalışıyor herkesin emeğine sağlık
ARTIK SORUN YOOOOOOOOOOOOK…. ;D
Squid kaldırıp yeniden kurmuştum. Değişen birşey olmadı. Squid ve SquidGuard ikisini birden kaldırdım sistemi yeniden başlattım. Çalıştı. SquidGuard Blacklistlerini yeniden yüklemeniz lazım. Birde Lightsquid paketini kaldırıp yeniden kurmanız gerekebilir. Çalışmıyor çünkü.
-Fiziksel raid kullanımına izin vermiyor PfSense daha doğrusu desteklemiyor.
-Raidsiz kuracaksınız.. Ya da 2.0 beta 4 versiyonunu kuruyorsanız ondaki software raid özelliğini kullanabilirsiniz.
-Nedense PfSense Hardware Raid desteklemiyor ve tanımıyor..
-Tek disk kurmanızda bir sakınca yok aslında, zira server birimleri diskine varıncaya kadar oldukça sağlam oluyorlar.
-Hem config backup alırsınız bir sorun olduğunda yeniden kurmanız en fazla 45 dk nızı alır..
-Daha önceleri konusu geçmişti, ne yazıkki 1.2.3 versiyonunda olmayacak.. ancak Tuzsuzdeli arkadışın daha önce verdiği bir fikir vardı, imkanınız varsa bir makine daha pf kurun ve sadece proxy şu bu yüklü olsun mevcut balance yapan Pf ile kullanıcıların arasına yerleştirin. (makine imkanı yoksa vm versiyonu da kurulabilir demişti) bu şekilde 2 katmanlı 2 makine ile önce Balance ve Fail-Over eden bir PfSense onun arkasında sadece Proxy olan PfSense ve onunda arkasında kullanıcılar şeklinde bir düzenek ile gayet güzel mümkün olabilmekte..
-Bu şekilde zor olur diyorsanız dönüp dolaşıp 2.0 a geri geliyoruz :) zira bu iki makineyle olabilen yapı onda birleşik çalışabilecekmiş..
bende yaşadım aynı sorunu sabah mesai başlar başlamaz WAN arayüz tavan yapıyordu ve bu durum canımı çok sıkıyor idi mesai bitiminden sonra kullanıcılar tabi bilgisayarlarını kapıyorlardı anında LAN ve WAN Normale dönüyordu bir akşam tek tek makineleri gezdim baktım 5nci denememde bulmuştum bizim satış müdürünün kullandığı pcnin ethernet kartı sorunluydu onu değiştirdim sorunlu olan kartı başka bir işletmede denedik aynı durumla karşılaştık enteresan ama kart sorunsuz çalışıyor sadece Traf. Grap. kısmındaki WAN bölümü tavan yapıyor ağdaki yüke göre grafiği çizmiyor neyse Realtek8129C Eth. kartı
şu an pek sorun çıkartmadı. arada yapıyor ama 1-2 dakika sonra kendiliğinden düzeliyor. yeni sorunum var onun için bir konu açayım. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa onlarda faydalanabilir..
en alttaki konfigürasyon + smoothwall'la sorunumu çözdüm arkadaşlar. Sadece firewall'ı farklı bir ip bloğuna aldım, switchle aynı blokta olunca yapamadım.
gayet mantıklı
ben de pfsense'e birşey olursa diye yedek bir bilgisayarı hazır tutuyorum hep.
donanımsal bir arıza durumunda, diğer makineye geçmek 1-2 dakika sürüyor.
Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.