• PPPoe ile internete çıkmak

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    11k Views
    tuzsuzdeliT

Cemx arkadaşın dediği gibi, mevcut yapınızda güvenlik açısından yaşayacağınız öngörülebilir bir sorun yok.
    Başka bir firewall kullanıyor olsanız da üç aşşağı beş yukarı pfsense ile aynı şartlarla karşılaşıyor olacaksınız. Yani pfsense'in güvenlilik açısından diğer çözümlere göre bariz bir üstünlük ya da eksikliğinden bahsedilemez diye düşünüyorum.
    Bu tamamen sizin yaptığınız konfigürasyon ve yazdığınız kurallarla ilgili.

Sizin yapıda gördüğüm kadarı ile, mail sunucuyu içeride barındırıyorsunuz. Bunun şöyle bir dezavantajı var, ola ki mail sunucuya birşey olursa, ya da inetrnet bağlantınızı sağlayan cihazlara (pfsense cihazı, modem, kablolar vesaire) veya telefon hattınızda bir sorun olursa, mail sunucunuz erişilebilir olmayacak. Dolayısı ile şirketinize atılan mailler, ulaşılamadı raporu ile geri dönecek.

Eğer mail ile erişilebilirlik sizin için kritik bir konu ise
    Bu sıkıntıların bir kısmına karşı önlem lamak için, sisteme ikinci bir adsl hattını (mümkünse başka bir servis sağlayıcıdan ve/veya 3G'li bir gsm şebekesinden) failover için bağlamanızı ya da bir servis sağlayıcıdan mail backup hizmeti almanızı tavsiye edebilirim.

• Pfsense vdsl 2 sorunu

Locked
    17
    0 Votes
    17 Posts
    8k Views
    M

abi ethernetlerde sorun yokmus  ;D  kat kat kabloları çekip denediğimde a bloğun iki katı devreye girdiğinde sistemin bozulduğunu gördüm sanırım kablolarında yada ap lerde sorun var  8)

• Çalışmayan dhcp server

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    C

ethernet kartını realtek çipsetli bir ethernet ile değiştirdim ve 3-4 gündür hiç dhcp sorunu yaşamadım. Sorun çözüldü sayabiliriz.

• Failover için gereken ayarlar

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
  • PfSense siproxd problemi

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    C

Bu konu türkçe forum bölümünde malesef çok zayıf benim tavsiyem ingilizce bölümünü elinizden geldiğince araştırmanız zaman kaybetmemeniz açısından daha kolay olur..

• 0 Votes
    11 Posts
    6k Views
    C

Arkadaş ay üssü alfayı kurma hayallerinde sanırım :)
    Galiba cümlesine keyloger şeklinde başladığı için bu konu gereksizce uzuyor..
    Halbuse giden gelen internet trafiğini izlemek görmeki istiyorum dese allahına kadar yardım edebileceğiz :P
    O şekilde olması mümkün olmadığını uygun bir dille patronlarına anlatman gerekiyor..
    Lütfen ne kendini boşuna stress yap ne bizi..
    Ayrıca paraları varsa ücretli ve arkasında firma desteği olan bir şeylere yönelsinler.. şunu bunu istiyoruz deyipte senin kuyruğunu titretmesinler.. Sanıyorum o istediklerinin yarısını bile yapabilecek bir alt yapının maliyeti 10k $ lardan başlıyor olacaktır..

• PfSense Türkçeleştirme

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    7k Views
    technicalT

pfsense tema olarak da arayüz sunuyor sanırım web arayüzünü türkçeleştirmek pek zor olmasa gerek ?

yanlışım olabilir eğer web arayüzü query leri direk freebsd den alıyorsa zordur.

• Pfsense Ram'in dolması

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    4k Views
    technicalT

muhtemelen ayarlarınızda bir problem var 1 haftadır hiç resetlemediğim bir pfsense max %85 e dayanıyor. ram kullanımı.

disk kullanımı ile ilgili sorun yaşıyorum bende
    millet 40 gb hdd ile iş görürken ben 80 lik ile %90 ları görüyorum.

ince ayarları verirse uzman arkadaşlar ram miktarı ve disk kullanımı ile ilgili çok süper olcak.

• Pfsense Embedded Kurulumu

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    11k Views
    C

Katılıyorum..
    Öte yandan toplama embedded cihaza göre pahalı bir çözüm de olsa piyasamızda bir çok marka embedded cihaz var, bir tanesini merkezimde ve bir kaç şubemde kullanıyorum oldukça memnunum ama güncellemeler konusunda sıkıntı vermeye başladı zira 2 senelik garantisi bittikten sonra cihaz firmware güncellemesi için uçuk bir fiyat çektiler.. nerdeyse cihazın yarı fiyatına yakın! Eh anlaşırız manlaşırız ayakları çekiyorlar ama bi kere kurt düşüyor insanın içine bu hep böylemi olacak diye. 50 - 100 $ lık bir fiyatı makul görebilirim haklarıdır da bir yerde ama cihaz yarısı kadar fiyat çekmeye cürret etmeleri düşündürüyor insanı.. Hal böyleyken gelde PfSense gibi modüler ve sürekli geliştirilen en önemlisi de bir sürü markaya taş çıkartırcasına güzel özelliklerine rağmen ücretsiz olması karşısında kayıtsız kalabilmek için herhalde ya çok saf olmak ya da paralı olupta bunları takmamak gerekirdi :)

Sektörün gelişimi ve güvenirliğini sağlaması için yeterince bilgili admin in olmadığı yerlerde embedded cihaz kullanımının bende gerekli olduğunu düşünüyorum. Yetersiz bir adminle yaşanabilecek kayıplar yerine güncellemesinin ve desteğinin bir firma tarafından verilebilecek bir cihaz makul görülebilir elbette.
    Hoş toplama embedded cihaza göre (toplama demem küçümsediğim şeklinde düşünülmesin lütfen)  daha pahalı bir çözüm tabi markalı cihazlar ama arkalarında her anlamda yardımcı firmalar oluyor..

Ancak daha öncede dile getirmeye çalıştığım gibi şahsi kanaatim gözü açık bir admin in olduğu bir yerde de toplama embedded cihaz yapıp yeterli olmasını ummaktansa markalı eski bir server kullanımı üzerine zira kendi çalıştığım kurumda 8 yıldır hiç kapanmayan 3 Compaq Proliant server'ı artık zorla kapattık birkere bozulmazmı birkere olsun aksamazmı. :) bu tip cihazlar satın da alınabilir şirketin bünyesinden de kaydırılabilir.

• PfSense Kuracağım fakat…

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    5k Views
    K

Linksys rv042 de bu soruları yaşadığım için bu sistemi kurmayı düşünüyordum.

Https yi tek wan çıkışına yönlendirince sorun ortadan kalkıyor.
    Forumlar içinde 80 numaralı portu tek wana yönlendirince sorun ortadan kalkacaktır ama bu defa cihaz load balance yapmayacak trafik tek hattan çıkacak sadece..

Bu sistemde de böyle sanırım mantık ?

• Traffic Shaping Deneyimlerim

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    C

off ikiside tarihi eser.. ama tabi böyle bir iş için yeterli pc ler.. markalı olmalarından dolayıda güvenilirlikleri daha yüksek.. ama tabi yinede ethernet kartları ne kadar uyumludur bakmak lazım..

• 5651 Yasası ile ilgili bir çözüm varmı ?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    C

Bu işi ticarete döküp 10-15 bin $ fiyat çekenler bile türedi.. Geçenlerde biri şirketimize geldi fiyatı söylerken hiç yüzünün kızarmadığını görünce tepem attı!..

• FREEGATE ENGELLENMESİ ?

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    6k Views
    D

Şimdi bildiğim kadarı ile freegate explorer ile çalışmakta eğer bir domain yapınız var ise kullanıcıların explorer değilde başka bir browser ile nete çıkmalarını sağlarsanız extra bir şey yapmadan freegate kullanmalarını yasaklaya bilirsiniz.

• Pfsense username ile internet erişimi vermek

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    5k Views
    C

http://www.endian.com/en/community/
    sanırım bu da işinize yarar, hatta galiba bu daha çok yarar.. deneme amaçlı kurup kullanmıştım yanılmıyorsam bunda mac filtreleme de vardı..

• Bandwidthd bu paket hakkında bilgisi yada kullanan

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    S

çok teşekkür ederim sağolasın.

• Firewall Log + Squid Log Günlük Yedeklemek

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Türkçe 5651 pF..

Locked
    21
    0 Votes
    21 Posts
    16k Views
    S

@Offliner:

Türkçe dil desteği olan ve Fazlalıklarından arınmış 5651 no'lu yasa ile entegreli Otel Programları ile birlikte çalışan bi Pf kim istemez ki ….

istemek başarmanın yarısıdır.başladım bitince sizlerlede paylaşmak isterim...

Ps:En güzel nota FA

Merhaba bu arayüz bittiğinde siteye verecekmisiniz acaba ?

• Captive Portal ve wireless hakkında fikirlerinizi alabilir miyim?

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    5k Views
    S

@Onur:

kullanıcılar değişmeyecek. aynı kişiler kullanacaklar. CP yi inceledim kullanıcıya ip adresini nereden tanımlamam gerektiğini bulamadım. bu konuda yardımcı olurmusunuz

cp den ip veremezsin diye düşünüyorum. ama dhcp den kullanıcıların mac adreslerine göre sabit bir ip atayabilirsin. bunuda loglasan yeterli olur.

• Pfsense açılışta script çalıştırma

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    S

bu ne işe yarıyor ?

ip lerin host isimlerinin görünmesi için mi loglarda ?

• Kullanıcı Bazlı MSN Yasakalama

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    S

1. adım firewalldan bir grup yapıp bu bu gruba msn portu acacaksın. ama msn http porttanda çıkıyor bu yüzden 2.adım o portu ya squid yada dansguardiandan engellemen lazım
    fakat bende pfsense yeni ilgilendiğimden adım adım sana anlatamıyorum. ipcop smoothwall da yaptığım şeyler.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.