bende basarili olamadim. ingilizce forumda konuyu acan arkadasa mail attim. adam ingilizcem cok iyi degil diye cevap yazdi:) fransiz mis arkadas. buda ogle kaldi iste… calistiramadik yani...
kurumlarda bu tip kurnaz kullanıcıların olması güzel çünkü çeşmenin başında olan adamı zorlayacak hareketlerde bulunup ee sende bu hareketleri kesmenın yolunu arayacaksın tecrübe kazanmıs oluyor insan.. :)
@sign:
airties kullanım klavuzuna baktım da.
vpn kısmında şube ayarları bölümüne
lan adres 0.0.0.0
alt ağ maskesi 0.0.0.0
şeklinde girip deneyin.
Bu şekilde yapınca tamda düşündüğüm gibi VPN bağlantısı düştü . Bağlanmıyor şube VPN'e.
tuzsuzdeli soylediginiz gibi sorunum çözüldü. ancak ben captive portal kullanmaya karar verdim:) şimdide derdim lightsquid loglarında ip yerine captive portal kullanıcısının ismini görmek. http://forum.pfsense.org/index.php?topic=18621.0 burada konu açılmış zaten. sanırım restart durumda isimlerin ip' ye dönmesinden başka problem yok. çözüm var ancak bu dosyaları istenilen klasörlere nasıl kopyalayacağız? bunu bilmiyorum? yardımcı olabilirmisiniz ?
@tuzsuzdeli:
Elinizdekini bilemiyorum ama yardımcı olacaksa,
Bugüne kadar 3-4 ayrı IBM makine üzerindeki kartlar ve Dual Port Daughter kartlarla bir sorun yaşamadım.
Teşekkürler, ben de sorun yaşamayacağımı umuyorum.
model bilgisini belirtmeme sayende gerek kalmadı. biraz araştırınca anakarttan kaynaklı olabileceğini buldum. onu değiştirince de sorun çözüldü. teşekkürler ilgimi diğer tarafa çektiğin için.
bu arada sonradan benzeri sorun yaşayanlar için
"watchdog timeout" ve "tx treshold" uyarıları veriyordu. onlarla alakalıymış başta belirtmeyi unutmuşum.
@chag:
pfSense ile çok alakalı olmasa da diğer yöntem de modem üzerinden değiştirmek.
ben pfSense de değiştirince işe yaramadı ama modem'e ekleyince sorun çözüldü.
Sizinkisi tesadüf olmuş.
pfsense'de de değiştirseniz olur.